SABNOR

Obilježena godišnjica formiranja Mostarskog partizanskog bataljona

Vijesti / Flash | 17. 09. 2017. u 07:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Udruženja antifašista i boraca NOR-a iz Mostara posjetili su u subotu Boračko jezero i Glavatičevo gdje je upriličeno obilježavanje 76. godišnjice formiranja Mostarskog partizanskog bataljona.

U nazočnosti antifašista iz svih krajeva Bosne i Hercegovine evocirane su uspomene na vrijeme formiranja te partizanske jedinice i njen ratni put, te položeno cvijeće na partizanska groblja na Borcima i Glavatičevu.

Mostarski antifašisti položili su cvijeće i na spomenik podignut na mjestu pogibije Šaćira Palate, partizana iz Mostara koji je prvi poginuli borac Mostarskog bataljona.

Prisutnima su se obratili predsjednik antifašista i boraca NOR-a Konjic Ćazim Ćibo, predsjednik SABNOR-a BiHr Bakir Nakaš, general Mustafa Polutak, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar Sead Đulić i preživjeli partizan, sudionik borbi na Boračkom jezeru 1943. godine Salko Rizvić.

Nakon polaganja cvijeća i evociranja uspomena na Boračkom jezeru, uz obavezni grah, nastavljeno je cjelodnevno druženje u odličnoj atmosferi. Naredno okupljanje antifašista je u Stocu 22. listopada kada će se obilježiti godišnjica oslobođenja Stoca od fašizma u Drugom svjetskom ratu, priopćeno je iz Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close