Vijenci i svijeće

Obilježena 29. obljetnica oslobođenja Kupresa

Svečanost je počela u 10:15 sati kod središnjeg spomen obilježja gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće za žrtve II. svjetskog rata i Domovinskog rata.
Vijesti / Flash | 03. 11. 2023. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji općine Kupres, udruga proisteklih iz Domovinskog rata Kupres i Hrvatskog narodnog sabora BiH  u petak je u Kupresu svečano obilježena 29. obljetnica oslobođenja Kupresa.

Operacijom "Cincar" koja je trajala od 1. do 3. studenoga 1994. godine, oslobođeno je mjesto Kupres s okolnim selima te veći dio Kupreške visoravni, dok je preostali dio Visoravni oslobođen tijekom rujna 1995. godine u vojnoj operaciji "Maestral".

Svečanost je počela u 10:15 sati kod središnjeg spomen obilježja gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće za žrtve II. svjetskog rata i Domovinskog rata.

Foto: PR / Obilježena 29. obljetnica oslobođenja Kupresa

Vijence su redom polagala sljedeća izaslanstva: Izaslanstvo udruga proisteklih iz Domovinskog rata Općine Kupres, izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja RH, izaslanstvo Vlade Hercegbosanske županije, Koordinacija Udruga obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Herceg Bosne, predstavnici Hrvatskog narodnog sabora, izaslanstva gradova i općina iz BiH i RH, izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora, izaslanstvo udruga veterana i Hrvatskog gardijskog zdruga RH, izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Program je nastavljen svetom misom koja je slavljena u 11 sati u župnoj crkvi Sv. Obitelji u Kupresu, a predslavio ju je don Slavko Rajič, vojni kapelan u Hrvatskoj uz koncelebraciju domaćeg župnika don Tome Mlakića, kapelana don Jadranka Kurta, fra Nike Petonjića i kupreških sinova svećenika don Ivice Mršo i don Ante Ledića.

Nakon svete mise uslijedila je molitva opijela kod križa ispred crkve Sv. Obitelji za poginule u II. svjetskom ratu.

Uslijed kišnog i vjetrovitog vremena braniteljsko druženje nastavljeno je u novoj sportskoj dvorani u Kupresu.

Kopirati
Drag cursor here to close