Bijelo polje

Obilježena 28.obljetnica razmjene hrvatskih logoraša u Potocima

''Pokazali smo da ćemo svi zajedno i složno, kao i početkom Domovinskog rata, stati u zaštitu digniteta hrvatskog naroda u našoj BiH'', kazali su organizatori.
Vijesti / Flash | 03. 12. 2021. u 15:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč prohladnom i kišovitom vremenu, u četvrtak je u Potocima svečanom komemoracijom i sv. Misom dostojanstveno obilježena 28.obljetnica razmjene hrvatskih logoraša u Potocima – Bijelo Polje, a u četvrtak, 2. prosinca 2021.godine u 17.45 sati ispred spomenika žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog rata u krugu bjelopoljske župne crkve predstavnici hrvatskih logoraša, braniteljskih udruga, civilne vlasti i ostalog puka položili su vijence, upalili svijeće, a župnik don Rajko Marković u pratnji ministranata izmolio molitvu za sve pokojne i poginule hrvatske logoraše.

Poslije komemoracije slijedila je u 18.00 sati sv. Misa. Na početku sv. Mise za vrijeme ulazne pjesme, predstavnici hrvatskih logoraša unijeli su upaljenu svijeću s hrvatskom trobojnicom i grbom i postavili je pred oltar.

Vjernici su dobro popunili crkvu, mladi su pod sv. Misom pjevali, čitali i posluživali. Svetu Misu predslavio je bjelopoljski župnik don Rajko, koji je na početku sve nazočne srdačno pozdravio i obratio se prigodnim riječima ukazujući na žrtvu hrvatskih logoraša Bijelog Polja.

Nakon župnikova uvoda slijedila je dalje sv. Misa uobičajenim redom uz skladno sudjelovanje puka Božjega u molitvi i pjesmi.

Na kraju sv. Mise župnik je u dogovoru s organizatorima Hrvatskom udrugom logoraša Domovinskog rata HNŽ sve nazočne pozvao u župnu dvoranu gdje se uz prijateljsko druženje prisjetilo navedenih događaja i onih koji više nisu s nama.

Predstavnici Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata HNŽ zahvaljuju se svima koji su, unatoč kišovitom i hladnom vremenu, svojom nazočnošću i molitvom izrazili pijetet žrtvi bjelopoljskih Hrvata, prije svega hrvatskim logorašima i njihovim obiteljima, obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata Hvidr-a grada Mostara, Hvidr-a HNŽ, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR H-B Mostar, Udruge A.B.Bušić, Udruge Specijalne policije Domovinskog rata „Munje“ Mostar, Udruge maloljetnih dragovoljaca HZ HB, Udruge logoraša „92 Stolac“, hrvatski logoraši Konjic, kao i svim nazočnim braniteljima, zatim ministru branitelja HNŽ gdin. Oliveru Soldi, voditelju Odjela za branitelje HNS-a, general bojniku Vladi Džoiću, glavnoj tajnici HDZ BiH gospođi Miljani Glamuzini, izaslaniku predsjednika Vlade HNŽ-a gdin. Darki Juki, izaslanstvu grada Mostara i nazočnim gradskim vijećnicima kao i ostalom puku...

''Pokazali smo na dostojanstven način, svima koji nakon nepunih trideset godina pokušavaju negirati i umanjiti žrtvu hrvatskog naroda, da ćemo svi zajedno i složno, kao i početkom Domovinskog rata, stati u zaštitu digniteta hrvatskog naroda u našoj Bosni i Hercegovini. Sve je, hvala Bogu, prošlo lijepo i dostojanstveno, kako to priliči obilježavanju značajnih obljetnica, na opće zadovoljstvo svih nazočnih'', naveli su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close