JOB

Obilježavanje 19. godišnjice od pogibije Midhada Hujdura Hujke i deblokade Mostara

Vijesti / Flash | 30. 06. 2012. u 09:41 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedinstvena organizacija boraca (JOB) Grada Mostara organizirala je danas obilježavanje 19. godišnjice od pogibije brigadnog generala Midhada Hujdura Hujke i deblokade Mostara.

Program obilježavanja počeo je jutros na mostarskim Šehitlucima, odakle je organiziran polazak sudionika marša "Glogovo 2012". Upriličena je i posjeta mezaru Midhada Hujdura Hujke i suboraca, gdje je položeno cvijeće i proučena Fatiha, te obilazak spomen-obilježja u Sjevernom logoru.

Član Upravnog odbora JOB-a Grada Mostara Esad Humo kazao je za Fenu kako je deblokada Mostara promijenila tijek povijesti ne samo u Hercegovini, nego i u čitavoj Bosni i Hercegovini.

"Bez tog poduhvata i onoga što smo uradili na današnji dan prije 19 godina čitava slika bi bila drugačija.

Nezaobilazan u svemu tome je i naš legendarni komandant Midhad Hujdur Hujka, koji je boreći se za oslobađanje Mostara i čitavog ovog regiona poginuo zajedno sa svojim borcima", istaknuo je Humo.

U sklopu ovog obilježavanja danas će u 18.30 sati na Šehidskom turbetu u Potocima biti upriličeno odavanje počasti i učenje Fatihe, a nakon toga otkrivanje spomen-ploče u Marića Mahali u Vrapčićima.

Kulturno-zabavni program održat će se na igralištu O.Š. Vrapčići u 19.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close