zajedno protiv terorizma

Obama pozvao Putina da se pridruži koaliciji protiv ISIL-a

Vijesti / Flash | 22. 11. 2015. u 11:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Barak Obama poručio je danas da SAD i njihovi međunarodni partneri neće popustiti u borbi protiv Islamske države (IS) i upozorio da svijet neće prihvatiti napade ekstremista na civile u Parizu i drugdje kao "novonastalo normalno stanje".

Završavajući svoj devetodnevni obilazak Turske i Azije, Obama je, također, pozvao ruskog predsjednika Vladimira Putina da se pridruži koaliciji na čelu sa SAD-om, podsjetivši da je IS optužen za prošlomjesečno obaranje ruskog putničkog aviona u kojem je ubijeno 224-oro ljudi, prenosi AP.

''On (Putin) mora 'goniti'  ljude koji su ubili ruske državljane'', istaknuo je Obama, prije nego što je iz Malezije krenuo za Washington, javlja Fena.

Američki predsjednik je posjetio i Filipine i Tursku, gdje se s Putinom sastao na marginama međunarodnog samita.

Podsjetimo, danas su se u medijima pojavile informacije da su Zapadni čelnici koji su se sastali na prošlotjednom summitu skupine G20 u Turskoj dogovorili  da će produljiti sankcije Rusiji. Produljenje sankcija planira se do srpnja sljedeće godine zbog njezina djelovanja u Ukrajini, rekao je europski diplomatski čelnik za Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close