Zajednički

O problemima Srba u Mostaru razgovarat će se u Istočnom Sarajevu

Vijesti / Flash | 18. 01. 2016. u 19:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je Srni da će u četvrtak, 21. siječnja, u Istočnom Sarajevu biti održan sastanak na kojem će biti razgovarano o sudjelovanju predstavnika srpskog naroda u vezi s rješenjem za statut grada Mostara i izmjenama Izbornog zakona BiH.

"Sastanak se održava na zahtjev predstavnika Srba iz Mostara, jer se pripremaju rješenja za promjene Izbornog zakona BiH. Smatrao sam da bismo skupa sa srpskim predstavnicima u institucijama BiH mogli tome doprinijeti i u tome pomoći", pojasnio je Ivanić.

Na sastanak, koji će biti održan u Skupštini grada Istočno Sarajevo, pozvani su poslanici i zastupnici Zastupničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i ministri i zamjenici ministara u Vijeću ministara BiH iz Republike Srpske, te potpredsjednik FBiH iz srpskog naroda.

U pozivu srpskim predstavnicima u institucijama BiH, koje je uputio član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, navedeno je da su predstavnici Srba grada Mostara uputili u prosincu prijedlog za održavanje zajedničkog sastanka svih srpskih predstavnika u institucijama BiH kako bi se zajedničkom aktivnošću izdejstvovala rješenja koja će omogućiti opstanak srpske zajednice u Mostaru i njezino sudjelovanje u političkom životu i donošenju relevantnih odluka.

Predstavnici srpskog naroda nedavno su u Mostaru održali sastanak s predstavnicima političkih stranaka iz srpskog naroda koji sudjeluju u radu Interresorne radne grupe za pripremu izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH upravo vezano za njihovo sudjelovanje u razgovorima i dogovorima oko rješenja koja se odnose na grad Mostar, piše Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close