Vlak uvijek ima prednost

VIDEO Nesreća izbjegnuta za dlaku: Mercedesom izašao na prugu...

Kako se vidi na snimci koje su objavile Željeznice Republike Srpske, vozač mercedesa je uspio u zadnjem trenutku da krene unatrag, te je veća nesreća izbjegnuta.
Vijesti / Flash | 04. 12. 2023. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na putnom prelazu "Ostružnja Gornja" u općini Stanari u subotu je došlo do prometne nesreće zbog nepažnje vozača osobnog automobila.

Kako se vidi na snimci koje su objavile Željeznice Republike Srpske, vozač mercedesa je uspio u zadnjem trenutku da krene unatrag, te je veća nesreća izbjegnuta.

Kako su objavili iz ovog javnog poduzeća, prometni znak STOP mora biti dovoljan da se vozači cestovnih vozila zaustave prilikom nailaska na putni prijelaz.

"Približavanjem prelazu puta preko željezničke pruge, svi sudionici u prometu dužni su prilagoditi kretanje vozila, kako bi se sigurno zaustavili ispred uređaja za davanje svjetlosnih znakova, kojima se najavljuje približavanje vlaka", naveli su iz Željeznica RS.

Dodali su da osobna nepažnja vozača cestovnih vozila, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci nastanka prometnih nezgoda, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na poštovanje prometne signalizacije na putnim prelazima.

"Željeznice Republike Srpske apeliraju na sve sudionike u prometu da budu maksimalno odgovorni i savjesni, poštuju prometne propise kako bi sačuvali živote, osobnu i sigurnost ostalih sudionika u prometu. Sačuvajmo živote, budimo odgovorni prema sebi i drugima.

Zaustavite se ispred putnog prijelaza. Vlak uvijek ima prednost", istaknuli su iz ovog javnog poduzeća.

Kopirati
Drag cursor here to close