Drugi konvoj

Novih 40 kamiona pomoći iz BiH krenulo prema Turskoj i Siriji

Vijesti / Flash | 04. 03. 2023. u 19:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pomozi.ba / Novih 40 kamiona pomoći iz BiH krenulo prema Turskoj i Siriji

Novi konvoj pomoći Udruženja Pomozi.ba od ukupno 40 kamiona za građane pogođene razornim zemljotresima početkom veljače krenuo je u subotu iz Sarajeva prema Turskoj i Siriji.

Drugi konvoj pomoći 

Elvir Karalić, osnivač i predsjednik udruženja Pomozi.ba, podsjetio je da je ovo drugi konvoj pomoći, piše Anadolija. 

"Tu imamo hranu, higijenske proizvode, pelene, imamo 12 potpuno novih stambenih kontejnera, grijalice, deke, garderobu, sve ono što je ljudima potrebno u Turskoj i Siriji", kazao je Karalić te dodao:

"Sada svi kamioni idu do krajnjih destinacija, do potresom pogođenih područja, a onda se dijele na dvije organizacije. Na jednu preko koje ćemo ići u Siriju. U Siriju prvenstveno ide hrana, higijena, pelene, stvari potrebne djeci. Drugi dio ostaje u Turskoj. Mi ćemo sudjelovati u samoj distribuciji pomoći u Siriji i u Turskoj. S ovim konvojem sad smo na nekih 95 šlepera koji su otišli iz Bosne i Hercegovine. Ovo govori puno toga o našem narodu", rekao je Karalić.

Istaknuo je da nastavljaju akciju pomoći za Tursku i Siriju, a u narednom periodu planiraju poslati još do 15 šlepera iz Bosne i Hercegovine.

Stižu i gračke

"Sada nastavljamo tamo, prebacujemo se kada je u pitanju rad na terenu, uspostavljanje kuhinja, izgradnja kućica, imamo neke planove u Siriji, postavljanje kontejnera u Turskoj. Tako da ćemo dati sve od sebe da kao organizacija Pomozi.ba opravdamo ogromno povjerenje koje smo dobili od građana Bosne i Hercegovine i da sudjelujemo u samoj distribuciji pomoći krajnjim korisnicima", kazao je Karalić.

U konvoju od 40 kamiona neki prevoze igračke za djecu u regijama pogođenih potresima.

Karalić je na kraju apelirao na građane Bosne i Hercegovine da i dalje mogu donirati igračke za djecu Turske i Sirije.

Konvoj od 54 kamiona Pomozi.ba koji je ranije poslan iz Sarajeva išao je do turskog grada Edirnea, odakle je pomoć distribuirana u potresom pogođena područja.

Kopirati
Drag cursor here to close