Stranački utjecaj

Nović podnio ostavku na članstvo u Zajedničkoj komisiji za nadzor nad radom OSA

Vijesti / Flash | 27. 07. 2017. u 11:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine (PS) Bosne i Hercegovine Sredoje Nović obavijestio je danas Kolegij ovog doma da podnosi neopozivu ostavku na članstvo u Zajedničkoj komisiji za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

U obrazloženju ostavke, koje je Sektoru za odnose s javnošću PSBiH dostavljeno iz Kluba srpskog naroda u Domu naroda PSBiH, navode se Novićevi razlozi, a jedan od njih je "nesposobnost Komisije da da značajan doprinos u unapređenju rada i rješavanju važnijih pitanja i problema koji su se manifestirali u radu OSA-e, posebno sukoba unutar menadžmenta“.

Nović kao razlog navodi i "različita gledanja posljednjih mjeseci na strateški pristup, različita zakonska tumačenja nadležnosti u premašivanju sukoba unutar menadžmenta u OSA-i i podjele u Komisiji“.

Također navodi i "zaobilaženje Komisije i upućivanje posebnih 'operativnih informacija' PIK-u i OHR-u o pitanjima koja ugrožavaju sigurnost BiH, čime se pokazuje tko ima stvarni nadzor nad radom OSA-e“.

Nović kao razlog navodi i "Snažan stranački utjecaj na rad Komisije, a kako se na posljednjoj sjednici Komisije konstatiralo i utjecaj pojedinaca iz vrha nekih stranaka na menadžment OSA-e“, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Podsjetimo, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH smijenio je u srijedu uvečer Nikolu Špirića iz SNSD-a s čela Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad Obavještajno agencijom (OSA) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close