Poništenje odluke

Novi Travnik: SDA ne želi ravnateljičinu snahu

''Stav Općinskog odbora je da se glas roditelja treba čuti, ali da isti ne mora biti isključiv prilikom odabira kandidata jer su zakonom jasno propisani uvjeti natječaja''
Vijesti / Flash | 29. 04. 2022. u 15:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Novi Travnik pozvao je ravnateljicu Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić" Nizadu Skrobo da poništi odluku o prijemu svoje snahe u radni odnos na neodređeno vrijeme te da podnese ostavku na mjesto ravnateljice.

U priopćenju novotravničke SDA navodi se kako je ta stranka dobila peticiju s potpisima roditelja učenika koji traže da njihovu djecu nastavi poučavati jedna od učiteljica koja je bila kandidat na raspisanom natječaju.

"Roditelji u spomenutoj peticiji napominju da su veoma zadovoljni radom učiteljice te da je ista veoma stručna i profesionalna. Stav Općinskog odbora je da se glas roditelja treba čuti, ali da isti ne mora biti isključiv prilikom odabira kandidata jer su zakonom jasno propisani uvjeti natječaja, kao i to da bi se iste ili slične peticije u narednom razdoblju mogle na razne načine zloupotrebljavati prilikom zapošljavanja u svim školama, odnosno da se preko istih izvrši pritisak kako bi pojedini kandidati dobili prednost u odnosu na druge", poručili su iz SDA.

No, bez obzira na to, SDA smatra kako je ravnateljica Skrobo postupila neprofesionalno i nemoralno time što je svojoj snahi dala prednost na natječaju i time omogućila istoj da potpiše ugovor na neodređeno radno vrijeme.

"Zbog svega gore navedenog, pozivamo direktoricu Nizadu Skrobo da poništi odluku i umjesto svoje snahe prednost da nekom drugom kandidatu s liste uspješnih, kao da i iz moralnih razloga podnese ostavku na mjesto direktora OŠ 'Safvet-beg Bašagić' u Novom Travniku", dodaje se u priopćenju.

Podsjetimo, roditelji učenika drugog razreda Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” prosvjedovali su ispred zgrade škole zbog toga što je na zadnjem natječaju posao na neodređeno vrijeme, umjesto učiteljice njihove djece, dobila snaha ravnateljice škole.

Ravnateljica je kazala kako je istina da je na neodređeno vrijeme zaposlila dvije učiteljice, među kojima je i njezina snaha, ali i da će do kraja školske godine zaposlena ostati učiteljica koju su podržali roditelji učenika.

Kopirati
Drag cursor here to close