IDDEEA

Novi tender za putovnice

Vijesti / Flash | 31. 07. 2017. u 11:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za identifikacijske dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka /IDDEEA/ BiH uskoro će opet pokrenuti otvoreni tenderski postupak nabavke putovničkih knjižica, potvrđeno je Srni u ovoj agenciji.

U Agenciji navode da je riječ o nabavci putovničkih knjižica za razdoblje od četiri godine, odnosno od ožujka 2018. godine, te poručuju da trenutno nema zastoja u personalizaciji putovnica, jer imaju važeći ugovor sa trenutnim dobavljačem do 21. ožujka sljedeće godine, javlja Srna.

Novi postupak bit će pokrenut u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH i postupajući po rješenju Ureda za razmatranje žalbi BiH, koja je poništila prethodni tender prihvaćajući žalbe dva zainteresirana subjekta na tendersku dokumentaciju, ističu u Agenciji.

Napominju da nije riječ o obaranju četvrtog tendera, kako su prenijeli pojedini mediji, već da je riječ o novom tenderu s obzirom da je prethodni proveden putem pregovaračkog postupka, odnosno ugovor s trenutnim dobavljačem je potpisan na jednu godinu.

U Agenciji naglašavaju da nisu osnovane tvrdnje jednog tiskanog medija da se tender namješta jednoj njemačkoj kompaniji.

"Agencija u predmetnom postupku djeluje u skladu sa općim principima Zakona o javnim nabavkama BiH i učinit će sve s ciljem osiguranja aktivne i pravične konkurencije u postupku javne nabavke", zaključuju u IDDEEA.

Građani BiH su već jednom ostali bez putovničkih knjižica, zbog nemogućnosti provođenja tendera, a ugovor o nabavci putovnica produžen je sa sadašnjim dobavljačem, tvrtkom "Milbauer".

Kopirati
Drag cursor here to close