Vjerodajno pismo

Novi slovenski veleposlanik u narodnoj nošnji s Dodikom

Veleposlanik Sedar je kazao kako će se Slovenija nastaviti zalagati za ubrzanje procesa proširenja Europske unije u našoj regiji, a posebna pozornost predsjedanja bit će usmjerena ka Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Flash | 16. 07. 2021. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio vjerodajno pismo novoimenovanog veleposlanika Republike Slovenije u BiH Damijana Sedara.

Predajući vjerodajnice predsjedatelju Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku rezidentni je veleposlanik Republike Slovenije Damijan Sedar kazao da je Slovenija čvrsta zagovornica napretka Bosne i Hercegovine na njezinom putu ka Europskoj uniji.

U tom kontekstu, razgovarano je o trenutačnom slovenačkom predsjedanju Vijećem Europske unije. Veleposlanik Sedar je kazao kako će se Slovenija nastaviti zalagati za ubrzanje procesa proširenja Europske unije u našoj regiji, a posebna pozornost predsjedanja bit će usmjerena ka Bosni i Hercegovini.

Slovenija će, kao predsjedavajuća, nastojati raditi na socijalno-ekonomskom jačanju regije i na promidžbi sektorske integracije država regije u EU, kao što su infrastruktura, transport, energetske veze, istraživanja, dekarbonizacija, digitalizacija, kibernetska sigurnost i pozitivna perspektiva za mlade.

Sugovornici su složni da su odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije tradicionalno prijateljski i bez otvorenih pitanja koja bi otežavala suradnju dviju država.

Na koncu ceremonije predaje vjerodajnih pisama predsjedatelj Dodik je veleposlaniku Sedaru poželio uspješan četverogodišnji diplomatski mandat, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close