sukob interesa

Novi šef suspendirao bivšeg šefa policije Brčko Distrikta

Vijesti / Flash | 21. 04. 2015. u 15:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić donio je odluku o suspenziji bivšeg šefa brčanske Policije Gorana Lujića, koji je nakon isteka mandata raspoređen na poslove višeg istražitelja ratnih zločina u Jedinici za istraživanje ratnih zločina, Policije Brčko distrikta BiH.

Policijski službenik je suspendiran do okončanja kaznenog postupka, s obzirom da je protiv istog Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH provodi istragu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela: ugrožavanje javnog prometa, zloporabe službenog položaja ili ovlasti i krivotvorenja službene isprave, priopćeno je iz policije Brčko distrikta.

"Imajući u vidu naredbu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, te kaznena djela za koja je imenovani osumnjičen, kao i okolnosti pod kojima su ista počinjena, odnosno položaj osumnjičenog u vrijeme počinjenja kaznenih djela, ocijenjeno je kako bi njegov daljnji rad štetio interesima službe ili uspješnom vođenju kaznenog postupka. S tim u vezi šef Policije je primijenio zakonska ovlaštenja i donio ovakvu odluku“, navodi se u priopćenju iz brčanske Policije.

Kopirati
Drag cursor here to close