Polako i oprezno

Novi radar 'vreba' mostarske vozače

Novi radar trebao bi povećati sigurnost na mostarskoj Aveniji
Vijesti / Flash | 22. 02. 2023. u 11:35 R.I. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru se postavlja novi radar u blizini u Ulici kralja Tomislava, mnogima poznata kao mostarska Avenija.

Radar se postavlja u blizini pješačkog prijelaza, prvog u gradu prijelaza koji je obilježen LED rasvjetom, doduše ne kao u ostalim gradovima, ali s  namjerom da svojim efektima skreće pozornost kako pješacima tako i vozačima.

No unatoč pješačkom prijelazu, ovom prometnicom koja je inače rekonstrukcijom postala magistralna cesta, ovom prometnicom se vozi brzo i opasna je.

Foto: Bljesak.info / Novi radar bi trebao popraviti sigurnost i usporiti vožnju

Inače, prema zadnjem planu javnih nabavki MUP HNŽ-a planira za nabavu uređaja za nadzor i kontrolu vozila u prometu izdvojiti 384.615 KM bez PDV-a.

Za proširenje video-analitičkog sustava i izrada backup-redundantnog (rezervnog) sustava planira se izdvojiti 42.735 KM bez PDV-a, a za nabavu uređaja za blokadu mobitela 25.641 KM bez PDV-a.

Podsjetimo, krajem 2022. godine smo pisali kako Grad Mostar za gotovo pola milijuna maraka planira postaviti sustav video nadzora. Grad Mostar je objavio početkom rujna kako je potpisao ugovor za “isporuku, ugradnju, podešavanje i puštanje u rad opreme sigurnosti video nadzora Grada Mostara”.

 

Kopirati
Drag cursor here to close