eksplozija autobombe

Novi napad u Turskoj, ima i ranjenih

Vijesti / Flash | 13. 06. 2016. u 12:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje pet osoba je ozlijeđeno u ponedjeljak u napadu autobombom koja je ciljala palaču pravde u malom gradu Ovaciku, na istoku Turske, prema lokalnoj sigurnosti.

Snažna eksplozija se dogodila ispred kompleksa u kojem se nalaze suci i ostalo osoblje, naglasio je ovaj izvor iz Dijarbakira, najvećeg grada na jugositoku Anadolije, naseljenog uglavnom Kurdima.

Eksploziju je uzrokovao automobil bomba, prenosi Fena.

Među devetero ranjenih je i jedan policajac. Tri osobe su u teškom zdravstvenom stanju.

Vatrogasci pokušavaju ugasiti požar koji je buknuo nakon eksplozije, prenosi Hina.

Najmanje pet osoba je povrijeđeno u ponedjeljak u napadu autobombom koja je ciljala palaču

Trenutno nitko nije preuzeo odgovornost za napad, ali područje u pokrajini Tunceli je uobičajeno poprište borbi između kurdskih pobunjenika Radničke stranke Kurdistana (PKK) i turskih snaga sigurnosti.

Turska je pogođena prošli tjedan s dva napada autobombama, u Istanbulu i Midjatu (na jugoistoku), ciljajući policiju u kojim je poginulo ukupno 17 osoba i veliki broj je ozlijeđenih. Za njih su odgovornost preuzele kurdska radikalna grupa i PKK. Jugoistok Turske živi u ritmu svakodnevnih borbi između turskih snaga sigurnosti i pobunjenika nakon nastavka neprijateljstava prošlog ljeta u kojima je od 1984. godine poginulo 40.000 ljudi, navela je agencija AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close