Podvodna potraga

Novi način potrage za nestalim zrakoplovom

Vijesti / Flash | 04. 04. 2014. u 07:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva broda opremljena sofisticiranom tehnologijom izašla su na teren kako bi pomogla u potrazi za crnom kutijom nestalog malezijskog aviona.

U Indijskom okeanu počela je podvodna potraga za olupinama nestalog maelzijskog leta MH370, izvijestila je australska agencija koja koordinira potragu.

Dva broda opremljena posebnim lokatorima na teren su izašla u nadi da će pronaći crnu kutiju aviona. U potrazi će sudjelovati i do 14 aviona te još devet brodova.

Avion Malaysia Airlinesa nestao je 8. ožujka na putu za Kuala Lumpur. Prevozio je 239 putnika i članova posade.

Ipak, za područje na kojem će dva broda koristiti sofisticiranu tehnologiju samo se nagađa da bi moglo biti ono na kojem je avion moguće udario u vodu.

Vrijeme u kojem bi se mogli detektirati ''pingovi'' crne kutije istječe. Također, nema velikih novih tragova vezanih za područje na kojem je avion mogao nestati. Sve se temelji na istim analizama podataka koje su istražitelji koristili posljednjih tjedana.

''Područje za koje postoji najveća vjerovatnost da je ono gdje je avion pao u vodu je ono na kojem će započeti podvodna potraga'', rečeno je na konferenciji za medije u petak.

Velika potraga nastavlja se i iznad valova, prenosi Dnevnik.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close