Bruxelles

Novi korak europske profilacije HDZ-a 1990

Vijesti / Flash | 03. 03. 2015. u 14:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnivanjem Zajednice studenata i aplikacijom za članstvo unutar studentske zajednice Europske pučke stranke, HDZ 1990 je upotpunio svoj europski profil i postao jedina stranka unutar bosanskohercegovačkog političkog spektra koja ima kategoriju koja okuplja studentsku populaciju, priopćeno je iz te stranke.

Svega nekoliko mjeseci nakon osnivanja Zajednica studenata HDZ-a 1990 vrlo intenzivno djeluje, o čemu svjedoči i višednevni posjet predsjednika Zajednice studenata HDZ-a 1990 Ante Šunjića Bruxellesu, a koji je u sjedištu Europske pučke stranke podnio aplikaciju za članstvo u organizaciji Europskih demokratskih studenata.

Tijekom boravka u Bruxellesu Šunjić je posjetio najznačajnije institucije Europske unije te se sastao s čelnim ljudima Europske pučke stranke. Predsjednik EPP-a Joseph Daul izrazio je snažnu potporu HDZ-u 1990 te pozdravio djelovanje ove stranke u domeni studentske populacije.

"Vrijedna poznanstva i iskustva, stečena za vrijeme ovoga posjeta, bit će od velikog značaja za Zajednicu studenata HDZ-a 1990 i njezino buduće djelovanje" naglašava Ante Šunjić, te dodaje kako su brojne studentske organizacije iz Njemačke, Italije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Rumunjske, kao i drugih europskih zemalja, izrazile potporu i spremnost na suradnju sa Zajednicom studenata HDZ-a 1990, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close