Pamtite li?

Novi Izborni zakon do kraja veljače

Vijesti / Flash | 04. 01. 2016. u 09:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ako usuglasimo potrebna pitanja i ako svi amandmani budu definirani, smatram da bismo do kraja siječnja mogli imati izmjene i dopune Izbornog zakona, koje bi mogle biti usvojene do kraja veljače u Parlamentu BiH", rekao je zamjenik šefa kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović.

Za Glas Sprske Prodanović, koji je i član Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva, je rekao kako bi 11. ili 12. siječnja trebali definitivno biti zauzeti stavovi kada je riječ o eventualnom pomjeranju izbora, prenosi Srna.

Rekao kako je stav SNSD-a da su potrebni lokalni izbori 2016. godine, te da vjeruje da će ova stranka imati bolji izborni rezultat nego 2014. godine.

Prodanović je rekao kako je potrebno ići i na izmjene Ustava Federacije BiH i Zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske, ističući da zbog toga nije siguran da će inicijativa za pomjeranje izbora dobiti većinsku podršku.

Govoreći o radu srpskih predstavnika u Vijeću ministara BiH, Prodanović zaključuje da mora postojati veći stupanj koordinacije između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srpske bez obzira na to što je u Srpskoj jedna, a na razini BiH drugačija vlast i opozicija.

Kopirati
Drag cursor here to close