Nenad Stevandić

Nove diplome direktora OSA-e tajni dokumenti

Sjednica je još uvijek u tijeku, a Komisija je osim diplome direktora OSA-e tražila od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije da joj dostavi imena kandidata za direktora.
Vijesti / Flash | 08. 07. 2020. u 17:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Nenad Stevandić (Klub poslanika Srpski klub) napustio je današnju sjednicu te Komisije koja je zahtijevala da joj se do danas, na uvid, dostave diplome direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehamedagića. 

''Na sjednici smo doznali da su nove diplome koje je direktor OSA-e dostavio klasificirane kao tajni dokumenti a u koje je, svim parlamentarcima, zabranjen javni uvid. Smatram da je to neprihvatljivo i da se s tim direktor izdigao iznad Tužiteljstva BiH i Parlamentarne skupštine BiH – vlastitu diplomu proglasiti tajnim dokumentom, da drugi ne bi imali uvid. To do sada još nitko nikad nije uradio i to je velika sramota. Oni koji to politički podržavaju treba da se stide'', rekao je Stevandić.

Sjednica je još uvijek u tijeku, a Komisija je osim diplome direktora OSA-e tražila od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije da joj dostavi imena kandidata za direktora, zamjenika i glavnog inspektora Agencije, kao i mišljenje ispunjava li trenutni direktor sve uvijte za funkciju, s obzirom na to da mu je poništene diploma. 

Оd Tužiteljstva BiH Komisija traži da ispita navode prema kojima je Mehmedagić prekršio Zakon o OSA-i.

Zajednička Komisija daje mišljenje, ali to mišljenje ne obvezuje Vijeće ministara prilikom imenovanja, pa ni direktora OSA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close