Negirao sve optužbe

Novalić Tužiteljstvu: Nije znao za odnose "Srebrene maline" i FUCZ-a

Za informacije, kako je rekao istražiteljima i tužiteljima saznao je iz medija.
Vijesti / Flash | 29. 05. 2020. u 21:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, koji je sinoć uhićen u SIPA -i, negirao je kako saznaje Avaz tijekom ispitivanja u ovoj policijskoj agenciji sve navode koji mu Tužiteljstvo BiH u aferi teškoj 10,5 milijuna maraka stavlja na teret.

Prema informacijama "Avaza" iz izvora bliskih istrazi, Novalić je rekao da nije znao za odnose "Srebrene maline" i Federalne uprave civilne zaštite FUCZ, kao ni činjenicu da su postajala dva ugovora o nabavci respiratora, koja su oduzeta tijekom pretresa. Za ove informacije, kako je rekao istražiteljima i tužiteljima saznao je iz medija. Ni njemu navodno nije jasno kako su se pojavili ugovor s dvije vrste respiratora.

On je, tvrde avazovi izvor,i rekao da nije bio ni upoznat sa sastankom sada već bivšeg šefa ureda Hasana Ganibegovića s odvjetnikom Fahrudina Solaka Kadrijom Kolićem i Fikretom Hodžićem koji se dogodio prije 15 dana, zbog čega je bio ljut i tražio je navodno pojašnjenje. Ali, za sada je nepoznata uloga upravo Ganibegovića koji je saslušan u Tužiteljstvu kao svjedok. O tome nije govorio.

No, tužitelji očigledno imaju drugačije dokaze, čim su Novalića uhatili i kako stvari stoje tražit će sasvim sigurno da mu se odredi jednomjesečni pritvor, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close