Dio rute

Novalić se pridružio Maršu mira

Na ovoj ruti sudionici prolaze i Kamenica brdo gdje je 1995. godine u zasjedi ubijeno više od tisuću civila, a isto toliko ih je tada bilo i zarobljeno.
Vijesti / Flash | 10. 07. 2020. u 09:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Novalić se pridružio Maršu mira

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević pridružili su se rano jutros sudionicima Marša mira na početku treće, ujedno i posljednje, dionice u Mravinjcima.

Ova ruta je dugačka oko 25 kilometara.

Na ovoj ruti sudionici prolaze i Kamenica brdo gdje je 1995. godine u zasjedi ubijeno više od tisuću civila, a isto toliko ih je tada bilo i zarobljeno.

''Obveza mi je kao čovjeku proći bar dijelom rute Marša mira. Ovo je minimum doprinosa koji možemo dati za sjećanje na sve one koji su srpnju 1995. prošli ovim putem iz Srebrenice, ali i sve one koji su u Srebrenici ili na ovom putu ubijeni'' – kazao je premijer Novalić u Mravinjcima.

Ovogodišnji Marš mira, 16. po redu, organiziran je u specifičnim uvjetima zbog pandemije koronavirusa. Upravo iz mjera predostrožnosti, organizirane su grupe u kojima je manje od 50 sudionika.

Marš mira, ukupne dužine gotovo 100 kilometara, predvode preživjeli Srebreničani koji su isti taj put, samo u obrnutom smjeru, prošli 1995. godine bježeći od sigurne smrti.

Preživjelim Srebreničanima iz godine u godinu na Maršu mira pridružuju se brojni građani Bosne i Hercegovine, ali i iz mnogih drugih zemalja svijeta.

Dolazak sudionika Marša mira u Memorijalni centar Potočari očekuje se danas u kasnim poslijepodnevnim satima, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close