Preko Facebooka

Novalić prijetio Avazu neutralizacijom nakon objave nacrta zakona o porezima

Federalni premijer Fadil Novalić burno je reagirao komentirajući na svome službenom Facebook profilu najavu uvođenja niza novih poreza od strane Vlade FBiH.
Vijesti / Flash | 11. 11. 2021. u 20:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Novalić u Mostaru

Federalni premijer Fadil Novalić burno je reagirao komentirajući na svome službenom Facebook profilu najavu uvođenja niza novih poreza od strane Vlade FBiH.

Prvi je najavu uvođenja novih poreza objavio portal Pogled.ba, a kasnije prenijeli i drugi mediji među kojima i Dnevni avaz.

Upravo je na pisanje Avaza reagirao Novalić objavom u kojoj čak i prijeti neutralizacijom!

- Svaka njihova laž bit će demantovana i suočena sa rigoroznom kampanjom neutralizacije. Njihova destruktivna propaganda neće zasjeniti rad Federalne vlade. Vratit će se njihovom nalogodavcu kao bumerang, kao i prošli put -

Avaz nije ostao dužan i odmah je nakon toga objavio kako posjeduje prijedlog zakona, koji u potpunosti potvrđuje navode iz teksta s portala Pogled.ba.

''Vlada FBiH, s Fadilom Novalićem na čelu, namjerava provesti svojevrsnu prevaru, gdje bi, pod krinkom navodnog smanjenja doprinosa, povećali postojeće i uveli mnogobrojne nove poreze. Cilj je jasan – zavući ruku u džep građana FBiH kako bi se pokušali osigurati dodatni prihodi za budžetsku klijentelu'', piše Avaz.

''I dok stanovnici iz ove države masovno sele, Fadilova Vlada FBiH čini se da je odlučna otjerati i one preostale stručnjake koji su odlučili ostati u ovoj zemlji i pored svih nedaća i prepreka koje im sistem postavlja, te ih kazniti još većim porezima i zavlačenjem ruke još dublje u njihov džep, iako za svoj novac dobivaju katastrofalne zdravstvene usluge, loše školstvo, razvaljene puteve i armiju uhljeba'', pišu na kraju teksta.

Izvor: Facebook / Preslik posta na Facebooku
Kopirati
Drag cursor here to close