Nakon izbora

Nova vlada Srbije neće mijenjati odnos prema BiH

Vijesti / Flash | 23. 04. 2016. u 13:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak uvjeren je da nova vlada Srbije, koja će biti formirana nakon sutrašnjih izbora, neće mijenjati odnos prema BiH.

"Uvjeren sam da nova vlada Srbije neće mijenjati odnos prema nama, te da ćemo nastaviti graditi dobre odnose Srbije i BiH, kao i Srpske i Srbije", rekao je Crnadak novinarima danas u Banja Luci. Uvjeren je da će taj odnos i ubuduće biti jedan od stupova stabilnosti u regiji.

Crnadak je izrazio želju da izbori u Srbiji budu praznik demokracije, te da građani u mirnoj i pozitivnoj atmosferi obave tu svoju dužnost. "Ne očekujem bilo kakve značajnije promjene u smislu pozitivnih poruka i pozitivnih međunarodnih pravaca koje je sadašnja Vlada /Srbije/ imala u posljednje vrijeme", ocijenio je Crnadak, prenosi Srna.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da Srpska i Srbija nikada do sada nisu imale bolje odnose i poručio da bi bez razumijevanja i podrške Srbije pozicija Republike Srpske bila mnogo teža. "U posljednje vrijeme, analizirajući cjelokupnu situaciju, zahvalni smo zbog spremnosti Srbije da i na financijskom nivou podrži aktivnosti Republike Srpske", rekao je Dodik novinarima u Beogradu gdje u Patrijaršiji nazoči obilježavanju slave Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja - Lazareve subote. Konstatirao je da Srbija ima mnogo svojih problema, ali da "ta spremnost da pomogne govori da se rukovodstvo Srbije na pravi način odnosi prema Srpskoj".

Kopirati
Drag cursor here to close