Traže se

Nova smjena na HRT-u

Vijesti / Flash | 14. 06. 2016. u 11:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja programa Hrvatske radiotelevizije (HRT) Jozo Barišić smijenjen je u utorak, kako se neslužbeno doznaje s HRT-a, zbog " loše komunikacije i sporog provođenja promjena u unapređenju programa HRT-a", objavila je Hina.

Kako doznaje Hina, najveće nezadovoljstvo Barišićevim radom odnosilo se na nedostatne promjene u središnjoj HRT-ovoj informativnoj emisiji - Dnevniku na prvom programu. One, kako se ističe, nisu ostvarile očekivane rezultate u povećanju kvalitete i porastu gledanosti te emisije koja je trebala biti zamašnjak podizanja kvalitete cijelog informativnog programa javne radiotelevizije.

Osim "nezadovoljstva s komunikacijom" s urednicima programa i Upravom HRT-a na čelu s vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja Sinišom Kovačevićem, smijenjenom Barišiću zamjerala se i neambiciozna ljetna shema u kojoj prvim televizijskim programom dominira reprizni filmski i dramski program, a od novosti u informativnom programu uvedene su samo Vijesti u 17 sati.

Barišić je smijenjen odlukom Kovačića koji je za novog vršitelja dužnosti ravnatelja programa HRT-a imenovao Dražena Miočića. U priopćenju HRT-a kaže se kako je Barišić razriješen "zbog potrebe aktivnijega ispunjavanja programskih ciljeva javnoga servisa".

Dražen Miočić apsolvirao je povijest i filozofiju na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Dragovoljac je i veteran Domovinskoga rata te nositelj Spomenice Domovinskoga rata.

Od 1990. godine bio je zaposlenik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a od lipnja 1991. godine pripadnik Zbora narodne garde, te poslije Hrvatske vojske. Na Hrvatskoj radioteleviziji radi od 1994. godine.

Rad je započeo kao novinar u redakciji 'Zagrebačke panorame', kojoj je ubrzo postao urednik i voditelj. Bio je dugogodišnji novinar, urednik i voditelj u unutrašnjopolitičkoj redakciji Hrvatske televizije (HRT – HTV), a tri je godine bio i izvjestitelj Hrvatske radiotelevizije iz Den Haaga tijekom suđenja hrvatskim generalima Gotovini, Čermaku i Markaču. Tijekom posljednje dvije godine bio je urednik emisije 'Otvoreno' te 'Vijesti', 'Dnevnika' i 'Studija 4'.

Kopirati
Drag cursor here to close