Visoko

Nova 'provala': Ministri pozvali na jačanje imuniteta u piramidama

''Danas smo imali posebnu čast da ugostimo tri ministra iz Vlade ZDK, a jedan od povoda je svakako i situacija sa korona virusom, sa mjerama koje se poduzimaju, a mi u Fondaciji imamo razloge da ponudimo jedno proaktivno rješenje''
Vijesti / Flash | 16. 03. 2020. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedan apsurd za vrijeme korona virusa dolazi nam, a otkud drugo, nego od nas samih. Naime, ministri iz Vlade Zeničko-dobojskog kantona, ministar zdravstva Adnan Jupić, ministar policije Dario Pekić i ministar prometa i komunikacija Arnel Isak, prilikom posjete piramidama u Visokom, pozvali su građane da dođu i ojačaju imunitet.

''Danas smo imali posebnu čast da ugostimo tri ministra iz Vlade ZDK, a jedan od povoda je svakako i situacija sa korona virusom, sa mjerama koje se poduzimaju, a mi u Fondaciji imamo razloge da ponudimo jedno proaktivno rješenje za naše građanstvo, a to su posjete tunelima Ravne koji imaju velike koncentracije negativnih jona, a gdje ljudima nudimo da pojačaju svoj imunitet. Bilo nam je drago da pokažemo ministrima kako smo sve ovo uredili i koji je naš doprinos ovoj situaciji oko pojave korona virusa, a ja bih rekao i dugoročno i protiv svih drugih bolesti'', poručio je to 'piramidolog' Semir Osmanagić, prenosi Žurnal.

Ministar policije Pekić tako je pozvao građane da masovno krše preporuke o izbjegavanju okupljanja: ''Ovom prilikom bih pozvao sve naše sugrađane da dođu u posjet Bosanskoj dolini piramida, da posjete ove predivne lokacije u koje Fondacija zaista mnogo ulaže, a posebno sada u vremenu ovih epidemija i stresa.

Podsetimo se i kako je premijer entiteta nesmetano 'itvalio' da je virus izmišljen kako bi se zaustavio gospodarski rast.
''Možda ne bi trebalo kao predsjednik Vlade da to kažem, ali hoću kao čovjek da kažem da je korona virus izmišljen da bi se zaustavio gospodarski rast, pogotovo nekih zemalja koje su u određenom trenutku pojavile tamo gdje neki drugi smatraju da ne bi trebalo da se nađu'', ovu izjavu predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, bez imalo kritičnosti prenijeli su brojni mediji u RS-u.

 

Kopirati
Drag cursor here to close