Podhum

Nova potraga za grobnicom u Mostaru neuspješna

"U posljednje vrijeme nam se stalno događa da imamo svjedoke koji tvrde da se na određenoj lokaciji nalaze posmrtni ostaci, a kad dođemo i prekopamo to područje ništa ne nađemo.''
Vijesti / Flash | 05. 11. 2019. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Institut za nestale osobe BiH prošlog tjedna neuspješno je vršio iskapanja na lokalitetu pored mostarskog groblja Masline. Emza Fazlić, glasnogovornica ove institucije, kaže kako se radilo po nalogu Tužiteljstva BiH, ali da ništa nije pronađeno.

"U posljednje vrijeme nam se stalno događa da imamo svjedoke koji tvrde da se na određenoj lokaciji nalaze posmrtni ostaci, a kad dođemo i prekopamo to područje ništa ne nađemo. Ipak, moramo raditi po dojavama, dok postoji neka sumnja moramo raditi da je otklonimo", kaže Emza Fazlić za Klix aludirajući i na nedavna bezuspješna iskopavanja u Mostaru.

Pet dana na početku rujna  iskopavanju su vršena i lokaciji bivšeg rudnika mrkog uglja, ali ni tamo posmrtni ostaci nisu pronađeni.

"Dva ili tri zadnja iskopavanja u Mostaru su pokazala da informacije nisu bile točne. To ne mora nužno da znači da su posmrtni ostaci premještani", izjavila je.

Fazlić kaže kako se s vremenom mijenja konfiguracija terena te da svjedoci kad dođu na lokalitet često ga i ne mogu prepoznati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close