Jugo

Nova oluja na Jadranu: Rive pod morem, vjetar puše preko sto na sat

Jako jugo povećava valove na moru koje stvara sve veće probleme u morskom prometu.
Vijesti / Flash | 13. 12. 2019. u 21:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Dalmacija danas  / Obala pod morem

U Hrvatskoj je oluja pogodila sjeverni Jadran i kreće se prema srednjem dijelu obale, a u Rovinju je već palo više od 70 litara kiše po metru kvadratnom.

Olujno nevrijeme zahvatit će veliki dio Dalmacije. Jugo je u stalnom jačanju, a u Splitu su najjači udari do 19 sati bili do 114 kilometara na sat. Valovi na splitskoj rivi dostižu do prvih objekata.

Na Jadranu puše snažno jugo, a sa talijanske strane obale vrlo je jaka tramontana, koja je donijela hladni zrak s Alpa pa je područje od Ravene sve do Ankone zabijelio snijeg, javila je "Dalmacija danas".

Jako jugo povećava valove na moru koje stvara sve veće probleme u morskom prometu. 

Video: Ciklonalna plima i olujno jugo u Splitu

U prekidu su trajektne linije: Valbiska-Merag, Lopar-Valbiska, Prizna-Žigljen, Porozina-Brestova, Šibenik-Kaprije-Žirje, Drvenik-Sućuraj, Sumartin-Makarska, Trogir/Soline-Drvenik Mali - Drvenik Veli, Prapratno-Sobra i Dubrovnik-Lopud-Suđuraj.

I katamaranske linije ne prometuju: Pula-Zadar, Rijeka - Cres - Mali Lošinj, Rijeka-Lun-Rab, Split-Rogač-Milna, Split-Hvar-Korčula, Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Split - Hvar - Vela Luka - Ubli.

U prekidu su i brodske linije: Komiža-Biševo, Zadar-Preko, Rava-Iž-Zadar, Ilovik-Mrtvaška, Mali Lošinj - Unije - Susak i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđuraj.

Video: Plima kod Zente
Kopirati
Drag cursor here to close