Pomoć dijaspori

Nova konzularna predstavništva Hrvatske u Vitezu i Livnu na jesen

Vijesti / Flash | 25. 08. 2017. u 07:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica vanjskih i europskih poslova Hrvatske Marija Pejčinović Burić za jesen je najavila otvaranje konzularnih predstavništava u Livnu i Vitezu.

Ta dva predstavništva otvaraju se na traženje Hrvata iz BiH kako bi na odgovarajući način mogli zadovoljiti administrativne usluge koje ona pružaju. Briga o Hrvatima izvan Hrvatske jedan je od prioriteta naše vanjske politike, istaknula je šefica hrvatske diplomacije, javlja HRT.

U Vladi Hrvatske održano je primanje za sudionike prve Konferencije veleposlanika, generalnih konzula i otpravnika poslova. Nazočni su bili i novi veleposlanici koji odlaze na dužnosti u 11 država. Naša očekivanja od sviju vas su velika.

''Očekujem vašu proaktivnost, da svu svoju energiju, znanje i domoljublje stavite na raspolaganje Republici Hrvatskoj i službi vanjskih poslova'', poručila je predsjednica Hrvatske diplomatima na Pantovčaku.

Dodjelom vjerodajnica Mladen Andrlić postaje hrvatski veleposlanik u Mađarskoj, Gordan Bakota u Srbiji, Gordan Grlić Radman u Njemačkoj, Aleksandar Heina u Slovačkoj, Petar Ljubičić u Indiji, te Mario Nobilo u NATO-u.

Jasna Mileta odlazi u Maroko, Igor Pokaz u Ujedinjeno Kraljevstvo, Aleksandar Sunko u Grčku, Pjer Šimunović u Sjedinjene Države, Filip Vučak u Francusku, a Jasen Mesić u Italiju.

Kopirati
Drag cursor here to close