Pogubiti će 200 lojalista

Nova čistka u Sjevernoj Koreji: Kim Jong želi izolirati pristalice smaknutog tetka

Vijesti / Flash | 02. 04. 2014. u 11:21 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Koreja će pogubiti 200 visoko rangiranih dužnosnika lojalnih sivoj eminenciji i tetku Kim Jong-una, Jang Song-taeku, priopćio je izvor.

Oko 1.000 članova njihovih obitelji mogli bi biti poslani u konecentracijske logore prema sjevernokorejskom barbarskom sistemu krivice po srodstvu.

Izvor kaže da je Odjel za državnu sigurnost proveo čistku kako bi izolirao Jangove pristalice nakon što je on pogubljen u prosincu i identificirano je 200 pristalica i 1.000 sljedbenika.

Odjel ima dozvolu najvišeg sjevernokorejskog suda da održava suđenja iz zatvorenih vrata kako bi izrekao smrtne kazne, dodao je izvor. Čini se da je ovome za cilj da se ovaj postupak predstavi kao standardna procedura.

Obitelji onih koji budu osuđeni na smrt vjerovatno će biti poslani u koncentracijske logore bez suđenja.

''Među osuđenima na smrt su 200 zdužnosnika Radničke partije, vlade i vojske koji su direkto primali naređenja od Jang Song-taeka. Pogubljenja će se obaviti u streljani u vojnoj akademiji Kang Kon pod nadzorom visoko rangiranih partijskih, vladinih i vojnih zvaničnika'', dodao je izvor.

Javna pogubljenja imaju za cilj da budu primjer kolebljivcima o tome šta će im se dogoditi ako ne budu pokazivali slijepu poslušnost Kim Jong-unu, koji će ove godine obilježiti treću godinu na vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close