Župa Sv. Josipa

Nova borba za crkvu u Drvaru

Općina Drvar službenim je aktom od 27. 6. 2019. po drugi put odbila izdati dozvolu za izdavanje lokacijske dozvole za rekonstrukciju i dogradnju višenamjenskog objekta.
Vijesti / Flash | 15. 07. 2019. u 08:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Župa Sv. Josipa Drvar uputila je zahtjev Ministarstvu graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije za izdavanje lokacijske dozvole za rekonstrukciju i dogradnju višenamjenskog objekta.

Iz te župe podsjećaju kako je Općina Drvar službenim aktom od 27. 6. 2019. po drugi put odbila izdati tu dozvolu ne poštujući tako drugostupanjsko rješenje Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije.

U priopćenju Župe Drvar navodi se kako je "nova odbijenica novi dokaz samovolje i paušalnosti općinske vlasti u Drvaru koja nezakonito vodi ovaj upravni postupak i donosi nezakonita i nedopustiva rješenja".

"Kako Ministarstvo ovaj postupak ne bi opet vratilo na rješavanje prvostupanjskom organu, tj. Općini Drvar koje zasigurno – motivirano netrpeljivošću prema Katoličkoj Crkvi – ni nakon deset žalbi ne bi postupilo drugačije, Župa Drvar u ovoj novoj žalbi traži od Ministarstva graditeljstva, kao više instance, da ono samo donese rješenje za izdavanje lokacijske dozvole za rekonstrukciju i dogradnju postojećeg objekta u vlasništvu župe", poručili su iz Župe Drvar.

Dodaje se kako je takav zahtjev opravdan i u skladu s propisima i odredbama Zakona o upravnom postupku.

Kopirati
Drag cursor here to close