Oldschool Society

Njemačka: Spriječeni napadi desničara na selefije i džamije

Vijesti / Flash | 06. 05. 2015. u 10:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri osobe osumnjičene da pripadaju "terorističkoj organizaciji ekstremne desnice" koji su pripremali anti-muslimanske napade uhićene su u srijedu u Njemačkoj, navelo je u priopćenju Njemačko federalno tužiteljstvo.

Osumnjičene osobe, tri muškarca i jedna žena njemačke nacionalnosti, između 22 i 56 godina, osumnjičeni su da su planirali napade na selefije, džamije, domove podnositelja azila, prema Federalnom tužiteljstvu, smještenom u Karlsruheu (na jugozapadu zemlje).

Ove osobe se sumnjiče da su osnovale i da pripadaju "terorističkoj organizaciji" "Oldschool Society", prema istom izvoru.

Prema elementima istrage, organizacija ima "cilj da počini, na tlu Njemačke, u malim grupama, napade u kojima će gađati selefije, džamije i osobe koje traže azil", dodaje isti izvor.

Pretresi su izvršeni u njihovim kućama. Pretreseni su i stanovi još pet osoba, kao i druge lokacije, prema federalnom tužiteljstvu, koje nije preciziralo mjesta u kojima su izvedene ove intervencije.

Mahnwache am 10. Mai 2015: Linksextremistischer Terror? Bitterfeld sagt NEIN!Seit Wochen fhlen sich, nicht nur...

Posted by Oldschool Society on Tuesday, May 5, 2015

Tijekom pretresa, "pirotehnički materijal jake eksplozivne snage kao i drugi dokazni predmeti" su otkriveni, precizira se u priopćenju.

Uhićenje je izvedeno na osnovu potjernice koju je izdao u utorak sudac Federalnog suda u Karlsruheu i mobilizirano je oko 250 policajaca, navodi Federalno tužiteljstvo.

Istražitelji su se bazirali na informacijama obavještajnih njemačkih unutarnjih službi, preciziralo je tužiteljstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close