Predaja aplikacije

Njemačka poručila BiH: Nastavite s reformama

Vijesti / Flash | 07. 04. 2016. u 07:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka ističe jasnu europsku perspektivu Bosne i Hercegovine, stoga i pozdravljamo što je na snagu stupio Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) između BiH i Europske unije. Važno je i što je predana aplikacija za članstvo, ali pred vama su novi koraci, kazali su iz njemačke vlade, na čijem je čelu kancelarka Angela Merkel, odgovarajući na upit "Dnevnog avaza".

''Predaja aplikacije za članstvo u EU u veljači bila je jedan važan korak. Sada su pred nama sljedeći koraci, kako bi vaša aplikacija mogla biti proslijeđena Europskoj komisiji. To podrazumijeva nastavak provođenja važnih reformi'', rečeno je u službenoj izjavi glasnogovornika vlade u Berlinu.

Upravo je vlada Njemačke, od kada je na njenom čelu Merkel, postala jedan od najaktivnijih i najglasnijih zagovornika ubrzanja evropskog puta naše zemlje.

Pod liderskom palicom najmoćnije žene na svijetu, tako je njen ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier, zajedno s britanskim kolegom Philipom Hammondom napravio takozvani novi pristup EU za BiH. Taj novi koncept pristupa EU podrazumijevao je da se za našu zemlju promijeni raspored reformi koje se moraju provesti, pa je tako pitanje ''Sjedić – Finci'' prolongirano, a u fokus su došle socioekonomske reforme. To je, uz stabilizaciju vlasti u FBiH, omogućilo da BiH snažno krene u reformski proces, piše "Avaz".

Kopirati
Drag cursor here to close