Pomoć pri uhićenju

Njemačka policija pohvalila SIPA-u za profesionalnost i suradnju

Vijesti / Flash | 08. 06. 2016. u 11:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka policija uputila je zahvalnicu SIPA-i za uspješnu međunarodnu policijsku saradnju.

Naime, postupajući po informaciji Savezne kriminalističke policije SR Njemačke (BKA) Pokrajine Nordrhein-Westfalen, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u listopadu prošle godine locirali su i na području Sarajeva uhitili libanonskog državljana Chahrour Bilala. Za njim je bila raspisana međunarodna potjernica zbog brutalnog razbojničkog napada, nakon što je pobjegao iz ustanove za izvršenje kaznenih sankcija u Njemačkoj.

SIPA je u okviru svojih nadležnosti brzo reagirala, locirala osumnjičenog i lišila ga slobode, nakon čega je predan Sudu BiH na dalje postupanje radi ekstradicije, a potom su ga preuzeli nadležni organi Njemačke.

Povodom toga, njemačka policija uputila je zahvalnicu direktoru SIPA-e u kojoj je navedeno da je to izuzetan primjer međunarodne policijske suradnje.

''Ovim se srdačno zahvaljujem na brzoj i profesionalnoj podršci, te izuzetnom zalaganju pripadnika Vašeg državnog tijela'', navedeno je, između ostalog, u zahvalnici.

SIPA je ponosna na uspješno ostvarenu međunarodnu policijsku suradnju koja je rezultirala lišenjem slobode osobe za kojom se tragalo. Policijski službenici SIPA-e u svakodnevnom radu surađuju na državnoj i međunarodnoj, što je neophodno za efikasno suprotstavljanje najozbiljnijim sigurnosnim izazovima današnjice, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close