Nulta tolerancija

Njemačka - Desničari se sukobili s izbjeglicama

Vijesti / Flash | 15. 09. 2016. u 13:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kasno sinoć oko 80 žena i muškaraca se fizički sukobilo sa 20 azilanata u Bautzenu, gradu istočno od Drezdena, prenosi BBC.

Azilanti su otjerani do njihovog hostela i stavljeni pod policijsku zaštitu.

Antiimigrantsko raspoloženje u Bautzenu se nagomilalo ove godine. Mještani su se radovali kada je u veljači zapaljena zgrada koja je bila predviđena za smještaj migranata.

Sljedećeg mjeseca predsjednik Joachim Gauck je verbalno napadnut tijekom posjete Bautzenu kako bi razgovarao o prilivu izbjeglica u Njemačku.

Ovaj grad se nalazi 60 kilometara istočno od Drezdena gdje je osnovan pokret ''protiv islamizacije'' Pegida.

Od prošlogodišnjeg dolaska 1,1 milijuna migranata i izbjeglica u Njemačku, u nekim područjima je zabilježen rast nasilja usmjerenog protiv migranata, kao i podrška antiislamskoj stranci AfD (Alternativa za Njemačku).

Prema podacima njemačke policije, ove godine je izvršeno 700 napada na prostorije za smještaj azilanata, uključujući 57 paljevina.

Podsjetimo, Njemačka je 2015. primila oko milijun tražitelja azila, uglavnom iz Sirije, Iraka i Afganistana. Visoki njemački dužnosnik rekao je nedavno da ih je ove godine došlo između 250.000 i 300.000. Otkako su izbjeglice počele masovno dolaziti, gađani Njemačke su se pobunili, te su napadi na azilante učestali, a popularnost kancelarke Angele Merkel je opala.

Kopirati
Drag cursor here to close