Pad zrakoplova

Nizozemski stručnjaci prikupili nove "posmrtne ostatke" na istoku Ukrajine

Vijesti / Flash | 01. 08. 2014. u 16:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni stručnjaci su sakupili nove "posmrtne ostatke" na mjestu pada zrakoplova MH17 na istoku Ukrajine kako bi ih poslali u Nizozemsku radi identifikacije, priopćile su u petak nizozemske vlasti.

''Sedamdeset nizozemskih i australskih stručnjaka završilo je danas svoj posao na mjestu pada zrakoplova'', priopćilo je nizozemsko ministarstvo sigurnosti i pravosuđa.

Napore međunarodne misije zadužene za pronalaženje tijela i osobnih predmeta žrtava usporili su sukobi između ukrajinskih snaga i separatista koji su se u posljednje vrijeme intenzivirali blizu mjesta pada zrakoplova.

Više od 200 mrtvačkih sanduka je poslano u Nizozemsku gdje se obavlja identifikacija tijela, ali su mnogobrojne žrtve još na mjestu pada Boeinga Malaysia Airlinesa koji se srušio 17. srpnja oboren raketom.

''Sretni smo što možemo biti sigurni da će ovi posmrtni ostaci biti sada prebačeni u Nizozemsku'', komentirao je šef misije za repatrijaciju Pieter-Jaap Aalbersberg, dva tjedna poslije rušenja zrakoplova u kojem je poginulo 298 putnika, među kojim 193 Nizozemaca i 28 Australaca.

Misija je u četvrtak uspjela pristupiti mjestu pada zrakoplova prvi put od vikenda.

Međunarodna misija, koja je imala bazu u Donjecku, odlučila je da promijeni bazu. Ona će sada biti u Soledaru, sjeverozapadno od mjesta pada. Grad Harkov, na sjeveru, ostaje logistička baza.

Kopirati
Drag cursor here to close