Tresu se BiH, Crna Gora i Albanija

Niz potresa u regiji na početku 2020.

Najsnažniji potres dogodio se noćas u 3:53 u moru kod Drača u Albaniji.
Vijesti / Flash | 01. 01. 2020. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niz potresa zabilježene je u prvih sati 2020. na jugoistoku Europe. Većini je epicentar bio u Albaniji, i to u Jadranskom moru nedaleko od Brača. Ipak, nekoliko potresa imalo je epicentar u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Najsnažniji potres dogodio se noćas u 3:53 u moru kod Drača u Albaniji. Magnituda potresa u epicentru bila mi je 4.2 po Richteru. Ovaj je potres ponovno izazvao uznemirenost stanovništva, iako nije uzrokovao štetu.

Podsjetimo, 26. studenog 2019. snažan potres s epicentrom kod Drača pogodio je Albaniju, a u njemu je život izgubilo više od 40 ljudi te je pričinjena golema materijalna šteta.

U 9 sati i 9 minuta potres magnitude 2.4 zabilježen je na području Crne Gore, a epicentar mu je bio 17 kilometara zapadno od Žabljaka.

Podsjetimo, Seizmološka služba Republike Hrvatske je sinoć, u novogodišnjoj noći, u 22.45 sati zabilježila potres umjerene jačine s epicentrom kod Ričica, 10-ak kilometara istočno od Imotskog, prenosi portal Dalmacija danas.

Magnituda potresa iznosila je 3,3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.

Kopirati
Drag cursor here to close