Ostavka

Nitko nije znao da Čitluk uopće nema načelnika?!

Vijesti / Flash | 27. 10. 2016. u 13:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivo Ino Jerkić, načelnik Općine Čitluk u protekla tri mandata odnosno od 2004. godine dao je ostavku na mjesto načelnika 30.rujna 2016.godine samo dva dana prije lokalnih izbora i samo mjesec dana prije primopredaje dužnosti, a općinski vijećnici su to doznali tek u utorak, 25.listopada.

Naime, tada ih se telefonski sazvalo na hitnu izvanrednu sjednicu Općinskoga vijeća Čitluk koja je i održana dan kasnije, u srijedu, 26.listopada i na kojoj je donesena odluka o vršitelju dužnosti načelnika.

Vijećnici u starom sazivu pod predsjedanjem Marina Radišića, predsjednika Općinskoga vijeća u prošlom mandatu, odnosno novoizabrani načelnik Općine Čitluk na lokalnim izborima na sjednici su izabrali vršitelja dužnosti načelnika Općine Čitluk koji će voditi općinu do primopredaje dužnosti novom načelniku. Za v.d. načelnika imenovan je Pavo Zovko, pomoćnik bivšega načelnika za financije.

Općina Čitluk koja je obezglavljena već 27 dana dobila je vršitelja dužnosti načelnika koji će se na tom mjestu zadržati nekoliko dana do objave službenih izbornih rezultata Središnjega izbornoga povjerenstva za lokalne izbore u BiH 2016.godine.

Vijećnicima je obrazloženo da je vršitelj dužnosti načelnika izabran kako bi Općina mogla nesmetano funkcionirati u ovom prijelaznom razdoblju i obrazloženo da je načelnik Ivo Ino Jerkić dao ostavku na mjesto načelnika Općine Čitluk zbog odlaska na novu dužnost u Sarajevo.

Kako Bljesak.info doznaje, Jerkić je imenovan u Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Sarajevu.

Konkurencijsko vijeće kao samostalno i neovisno tijelo s statusom pravne osobe sa sjedištem u Sarajevu. Konkurencijsko vijeće ima isključivu ovlast u odlučivanju o postojanju zabranjenog konkurencijskog djelovanja na tržištu Bosne i Hercegovine. Jednostavnije rečeno - preko ovoga tijela idu svi državni natječaji.

Na web stranici Konkurencijskog vijeća istaknuto je kako je predsjednica ovog tijela Arijana Regoda Dražić, a navedena su i još tri člana Vijeća - dr. Stjepo Pranjić, Adisa Begići Maida Čampara.

Zanimljivo je kako su u rubrici, pored navedenih, upražnjena mjesta za još dva člana. Jedan od njih je dojučerašnji načelnik Čitluka Ivo Ino Jerkić, doznaje Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close