Odluka Vlade FBiH

Ništa od skraćivanja policijskog sata

Županijama je ostavljena mogućnost da sami uvode restriktivnije mjere na osnovu procjene epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini.
Vijesti / Flash | 15. 04. 2021. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH ipak nije prihvatila prijedlog županija o skraćivanju trajanja policijskog sata od 23 do 5 sati ujutro. Dakle, sve ostaje kao i do sada - od 21 do 5 ujutro.

I sljedećih sedam dana, počevši od 15. travnja, na snazi ostaje ograničavanje kretanja
građana na cijelom teritoriju FBiH u vremenu od 21:00 sata uvečer do 5:00 sati ujutru sljedećeg dana.

U samoj informaciji je, uz ostalo, konstatirano je kako, iako se primijeti blagi pad broja novozaraženih, epidemiološka situacija u FBiH vrlo ozbiljna i pogoršava se iz dana u dan, uz tendenciju daljnjeg pogoršanja te zahtijeva adekvatno djelovanje.

Kako ističu iz Vlade FBiH Naročito je zabrinjavajuća je u Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Bosansko-podrinjskoj županiji.

Podsjetimo, Vlada KS u ponedjeljak je uputila molbu Vladi FBiH za odobrenje pomjeranja početka ograničenja kretanja odnosno policijskog sata s 21:00 na 23:00 sata, uslijed nastupanja ramazana, kako su naveli. 

S tom idejom su se složili i ostali županijski premijeri i ministri s obzirom da prema posljednjim podacima zdravstvenih institucija epidemiološka situacija na području Federacije BiH se stabilizira, a u posljednjih sedam dana zabilježeno je i smanjenje novih potvrđenih slučajeva za 21 posto.

Ipak posljednji prijedlog Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva je bio da do daljnjeg policijski sat ostane od 21 do 5, što je vlada i usvojila.

Županijama je ostavljena mogućnost da sami uvode restriktivnije mjere na osnovu procjene epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini.

Policijski sat od 21:00 do 05:00 je na snazi od 24. ožujka na prostoru cijelog entiteta, uslijed trećeg vala korone, a u ranijem periodu trajao je od 23:00 do 05:00.

Kopirati
Drag cursor here to close