Dodik ne da suglasnost

Nikšić: Tužiteljstvo da ispita nedjelovanje Dodika zbog požara

'' Vjerojatno je i on svjestan da mu se bliži politički kraj zbog čega dodatno srlja očito samo s jednim ciljem, da isprovocira nečiju neprimjerenu reakciju.''
Vijesti / Flash | 13. 08. 2021. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić kaže kako "nikoga normalnog u Bosni i Hercegovini više ne može iznenaditi neprijateljsko djelovanje Milorada Dodika spram Bosne i Hercegovine, koji tjednima odbija dati suglasnost za polijetanje helikoptera Oružanih snaga BiH koji bi, da su na vrijeme aktivirani, već do sada sigurno, ako ne zaustavili, onda umanjili katastrofu koja je na pomolu".

“Međutim Milorad Dodik svojim bahatim i bezobraznim ponašanjem pokazuje da mu ni ljudski životi nisu važni. Vjerojatno je i on svjestan da mu se bliži politički kraj zbog čega dodatno srlja očito samo s jednim ciljem, da isprovocira nečiju neprimjerenu reakciju. Potpuno je neshvatljivo da njegovo djelovanje od strane institucija Bosne i Hercegovine već nije okarakterizirano kao kazneno djelo protiv ugrožavanja materijalnih dobara, a možda i ljudskih života! Tužiteljstvo BiH dužno je ispitati ovakvo protuzakonito i neustavno djelovanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika'', naveo je Nikšić.

Apeli ekoloških udruženja i stanovnika ugroženih područja ne bi smjeli ostati neodgovoreni, posebno jer postoji mogućnost da izgori lokalitet sa najviše endemskih vrsta u Bosni i Hercegovini, stoji u izjavi.

“Iako nisam potpuno iznenađen Dodikovim ponašanjem, ne mogu ne primjetiti slabašan odgovor druga dva člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića. Od njih sam očekivao makar krivičnu prijavu protiv Dodika, koji uz ovakvo djelovanje i druga dva člana Predsjedništva gura u kazneno djelo, a koje se po Kaznenom zakonu BiH naziva ''nečinjenjem'', jer osim pisma EUFOR-u Komšić i Džaferović nisu ništa drugo učinili da osiguraju potrebnu pomoć ugroženim krajevima. Čudi me i šutnja ministra obrane BiH Sifeta Podžića, kao i ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića, koji su u ovom vremenu morali pokazati odlučnost i dokazati da institucije BiH rade svoj posao, da funkcioniraju, pa i da zatraže pomoć i angažman resursa iz susjednih zemalja koje bi sigurno pokazale više želje za pomoć od domaćih političara'', navodi Nikšić.

Potpuno uvažavajući razloge zbog kojih Komšić i Džaferović ne mogu sami narediti upotrebu helikoptera Oružanih snaga, jer po Zakonu o obrani sva trojica članova Predsjedništva BiH moraju dati suglasnost za angažman njihovih resursa, pitam se kada ćemo konačno u BiH prestati obrazlagati šta ne možemo, te razmišljati šta i kako možemo učiniti, navodi Nikšić.

''Ugrožena su materijalna dobra, a vrlo brzo će zbog našeg nečinjenja biti ugroženi i ljudski životi. Zato smatram da je sada najvažnije spasiti živote i materijalna dobra, a pri tome pokazati snagu institucija Bosne i Hercegovine i da će one djelovati da pomognu svim građanima u cijeloj Bosni i Hercegovini kad to zatreba usprkos neljudskom ponašanju i blokadi od strane onih koji od tih građana i države Bosne i Hercegovine jako dobro žive. Jer, kad se hoće puno toga se može'', navodi u svojoj izjavi predsjednik SDP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close