Nova frka

Nikšić: Predsjednik NO 'Bosnalijeka' obmanjuje javnost

Vijesti / Flash | 25. 06. 2012. u 14:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Nadzornog odbora Bosnalijeka d.d. Sarajevo Veljko Trivun još jednom je odlučio obmanuti javnost i dioničare ove firme, podmećući Vladi FBiH aktivnosti koje on i njegovi suučesnici već duže vremena provode u ovoj kompaniji - navodi se u priopćenju za javnost premijera Federacije BiH Nermina Nikšića povodom posljednjih javnih istupa predsjednika Nadzornog obora Bosnalijeka d.d. Veljka Trivuna.

U priopćenju se ističe da nije točno da Vlada FBiH, premijer ili bilo koji službenik Vlade FBiH na bilo koji način vrši pritisak i prijeti radnicima - dioničarima Bosnalijeka gubitkom posla, već to rade Trivun i njegovi suučesnici.

"Nije točno da Vlada FBiH vrši pritisak na bilo kojeg dioničara da da svoju punomoć Vladi FBiH, već to rade Trivun i njegovi suučesnici. Naime, Vlada FBiH i resorno ministarstvo dobili su ogroman broj informacija od dioničara koji tvrde da nikome nisu dali punomoć, niti su uopće prisustvovali Skupštini dioničara, a da je njihov glas uredno evidentiran! Također, sam Odbor za glasanje na protekloj Skupštini dioničara izrazio je sumnju da je došlo do krivotvorenja velikog broja punomoći“, kaže se u priopćenju federalnog premijera.

"O svemu ovome već su obaviješteni pravosudni organi i vjerujem da će njihova reakcija uslijediti veoma brzo", naveo je Nikšić.

Vlada Federacije BiH, kako se ističe, odlučna je u nakani da osigura zakonito poslovanje svih privrednih društava u FBiH, pa tako i Bosnalijeka, i tu ni Trivun, niti bilo ko drugi ne mogu uraditi ništa što bi to spriječilo.

"Ovim putem želim pozvati sve dioničare društva Bosnalijek d.d. Sarajevo da daju podršku Vladi Federacije BiH u borbi protiv korupcije i kriminala, tako što će izdati punomoć na ime predstavnika Vlade Federacije BiH za Skupštinu dioničara društva zakazanu za 7. srpnja ove godine.

"Jedino na ovaj način možete biti sigurni da će Vaš zastupnik glasati u skladu sa Vašim instrukcijama. Više informacija možete dobiti na telefone:(033) 563 455; 563 506; 563 514; 563 517. Unaprijed se zahvaljujem na podršci svim dioničarima“, navodi se u priopćenju premijera Nermina Nikšića, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Naime, predsjednik Nadzornog odbora kompanije Bosnalijek d.d. Veljko Trivun danas je uputio priopćenje za medije u kome navodi da je dobio više informacija o zaprimljenim prijetnjama, od dioničara ove kompanije da se na njih vrši pritisak (zaposlenicima dioničarima prijetnje gubitka posla, a drugim dioničarima nezaposlenicima podnošenjem krivičnih prijava) da opozovu punomoći o zastupanju dioničara u radu i odlučivanju Skupštine Bosnalijek d.d. Sarajevo, sazvane za 7. srpnja ove godine, te da potpišu izjavu o nedavanju punomoći o sudjelovanju i radu Skupštine Bosnalijek d.d. Sarajevo sazvane i održane 16. lipnja.

Prijetnje su, kako tvrdi Trivun, poslane iz Ureda premijera Federacije BiH Nermina Nikšića.

Kopirati
Drag cursor here to close