''Naši građani zaslužuju''

Nikšić: Posebno sam ponosan jer smo se odrekli automobila

Usvojen rebalans proračuna, set energetskih zakona, produžen moratorij za otplatu duga sportskih kolektiva...
Vijesti / Flash | 05. 07. 2023. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije FBiH Nermin Nikšić na svom Facebook profilu je objavio da nakon nekoliko jako turbulentnih dana na političkoj sceni, iz Vlade Federacije stiže i pokoja lijepa vijest.

''Usvojen rebalans proračuna, set energetskih zakona, produžen moratorij za otplatu duga sportskih kolektiva... Ipak na jednu sam odluku posebno ponosan'', napisao je Nikšić na svom Facebook profilu istučući kako su se odrekli nova planiranog za službene automobile.

''Novac planiran za nabavku automobila bit će usmjeren za liječenje djece oboljele od cistične fibroze. Ovo je samo još jedan pokazatelj naše opredijeljenosti da se borimo za čovjeka počevši od pripadnika najugroženijih kategorija'', napisao je Nikšić.

Premijer Federacije je istaknuo da ova odluka nije populistička, nego odluka koju naši građani zaslužuju.

''Ovo je odluka koja je morala biti donesena i koja treba biti vodilja u nastavku našeg rada. Ovo je, između ostalog, jedan od naših načina pokazivanja patriotizma. Moramo dati sve od sebe da našim građanima vratimo vjeru u bolju vlast, bolju budućnost, bolje sutra'', stoji u objavi Nikšića.

Podsjetimo, ovo je prvi put da se ministri odriču automobila, a rješava se problem oboljele djece za ovu godinu. 

Vlada FBiH je zadužila Ministarstvo zdravlja da od sljedeće godine iznađe sustavno rješenje da ovaj lijek za rijetku bolest uđe na A listu.

Kopirati
Drag cursor here to close