Novi predsjednik

Nikšić obećava da neće biti podmetanja

Vijesti / Flash | 08. 12. 2014. u 12:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije bilo režiranja kongresa ni bilo kakvih prevara, rekao je za magazin Fokus novi predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, koji je najavio borbu za novi i bolji SDP.

"Cilj mi je od SDP-a napraviti partiju koja će za sve vezati sve one koji BiH vide uređenu na temeljima i principima ZAVNOBiH-a, a koji nužno ne moraju i ne trebaju biti članovi SDP-a. Dakle, SDP treba biti stranka koja će braniti ideju socijalne pravde i jednakosti i koja će oko sebe okupljati sve koji tako razmišljaju bez obveze da svi budu dio članstva te stranke", kazao je Nikšić.

Govoreći o tome kako vidi SDP u budućnosti, Nikšić je kazao da je vidi kao partiju koja će voditi BiH ka članstvu u NATO i EU, kao partiju koja će okupljati građane iz cijele BiH i čiji članovi će se mjeriti i ocjenjivati jedino po svome radu i sposobnostima.

"SDP ne želi i ne treba biti dio vlasti do narednih izbora. Građani su dali legitimitet nekim drugim opcijama i to treba poštovati. Stranke koje su osvojile najveći dio glasova imaju obvezu da rade na ispunjavanju onoga što su obećali, a SDP će djelovati kao opozicija, ali odgovorna opozicija koja će svoje djelovanje temeljiti na konkretnim projektima i kritikama, a ne blokadama i podmetanjima", kazao je Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close