Predsjednik Srbije

Nikolić: Postoji plan za rušenje Dodika

Vijesti / Flash | 30. 12. 2015. u 08:41 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U velikoj mjeri, nažalost, događa se ono što je korišteno u obračunu sa Srbijom u slučaju Slobodana Miloševića – personalizira se problem pa se kaže: sve će biti dobro ako ode Dodik, a ništa neće biti dobro", rekao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu za banjalučki RTRS.

Nikolić je rekao da je pažnja Srbije usmjerena na Republiku Srpsku bez ikakve želje da se svađa s onima koji "nisu taj entitet".

Za pokušaje, kako je rekao, uništavanja Republike Srpske doznao je u razgovorima sa stranim diplomatama, upozorivši da je ugroženost Srpske velika.

"Interes, sudbina i opstanak Republike Srpske moraju biti važniji od svega drugog, bez obzira na to tko je na vlasti", rekao je predsjednik Srbije.

Nikolić je rekao da su mu diplomate otvoreno rekle da se nešto događa i da postoji tendencija da se Republika Srpska stavi pred svršen čin – da prihvati apsolutno sve što joj se bude sugeriralo ili će njene nadležnosti i dalje biti smanjivane uz sudjelovanje Ustavnog suda BiH.

Predsjednik Srbije upozorava da ništa neće biti kako treba ako opozicijski politički blok ne shvati da je ugroženost Srpske velika.

"Direktive za rušenje Srpske dolaze iz međunarodne zajednice, a sprovode se iz Federacije BiH", rekao je Nikolić.

Najlošiji odnosi s Makedonijom i Crnom Gorom

Nikolić je ocjenio da su odnosi s bošnjačkim političarima u BiH promjenjivi, ističući kako bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović nikada nije istovremeno u dobrim odnosima s njim i s premijerom Aleksandrom Vučićem.

"Sada mene zove, a ulazi u sukob s Vučićem. Mi smo jedan tim i s nama nitko ne može da se igra", rekao je Nikolić.

Dodao je da je prihvatio poziv da posjeti Sarajevo i da je ostalo da se utanači datum posjete.

U posjetu Hrvatskoj, ističe, ide čim u toj zemlji bude formirana nova vlada, ističući da trenutno Srbija od susjednih zemalja ima najlošije odnose s Makedonijom, zbog postavljanja natpisa Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija na granici s tom zemljom, kao i s Crnom Gorom, u kojoj su, kako je naveo, Srbi proganjani i gube identitet.

Predsjednik Srbije je ocjenio da je proces raspada bivše Jugoslavije završen, ali da nije završen proces koji bi doveo do dobrih odnosa među državama nastalim na području bivše zajedničke države.

Kopirati
Drag cursor here to close