Odnosi

Nikolić poručio Izetbegoviću: Dolazim u Banja Luku

Vijesti / Flash | 04. 01. 2017. u 23:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je bošnjačkom članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da nema namjeru da odustane od posjete Banja Luci 9. siječnja, piše B92.

Tog datuma je proslava Dana Republike Srpske. "Naravno da ću otići da to obilježimo i proslavimo, Srbija i Srpska imaju specijalne veze. I ne priznajem takvu vrstu ucjena", rekao je Nikolić za 'Kurir'.

Izetbegović je ranije pozvao Nikolića 'da razmisli' o dolasku u Banja Luku na obilježavanje Dana Republike Srpske, 9. siječnja.

"Gospodin Nikolić bi trebao doći u veljači u Sarajevo. Kada je u pitanju dolazak u Banja Luku, javno bih ga zamolio da razmisli o toj stvari. Dobrodošao je uvijek, ali zarad boljih odnosa na koje se zaklinjemo svi, neka razmisli o činjenicama", istaknuo je Izetbegović za N1.

Prema njegovim riječima, 9. siječanj je kao praznik ukinut odlukom Ustavnog suda BiH. "Mislim da gospodin Nikolić ne bi trebao svojim dolaskom stati na stranu nečega što diskriminira bilo koga u ovoj državi. Radovalo bi mi da dođe neki drugi dan i da se ne pridružuje proslavi koja će povrijediti bilo koga u BiH".

Kopirati
Drag cursor here to close