Nema više priznavanja

Nikolić: Mnoge zemlje će imati problem s Kosovom kakav ima Srbija

Vijesti / Flash | 27. 01. 2017. u 16:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je uvjerenje da se sada države koje su priznale /samoproglašeno/ Kosovo pitaju što su time dobile, naglasivši da je vrijeme priznavanja prošlo.

"Dolazi vrijeme kada će mnogi, nažalost, imati problem kakav ima Srbija", rekao je Nikolić za državnu televiziju Portugala. Kada je riječ o odnosu nove američke administracije prema pitanju Kosova, Nikolić je državnu televiziju Portugala istaknuo da očekuje "da nova administracija SAD razmisli i kaže Beogradu što oni misle za Kosovo i Metohiju".

"Pa, ako je to u skladu s našim željama ili bar da se nađemo negdje u tim željama prihvatit ću svaki savjet SAD", dodao je Nikolić. On je naveo da očekuje od novog američkog predsjednika Donalda Trumpa da zaustavi ratove i verbalne sukobe, koje je započela administracija prije njega i ponovio da čeka mišljenje Trumpove administracije o Kosovu i Metohiji, te da je spreman da prihvati savjet, prenosi Srna

Nikolić je rekao da se ne zanosi da može komentirati američku politiku, a još manje da može na nju utjecati ili je predvidjeti.

"Znam samo da ne može biti tako loša kao što je bila prethodna administracija. Da Trump najgore radi od onoga što je govorio, to još neće biti lošije od onoga što bi radila Hillary Clinton", istaknuo je Nikolić.

Prema njegovim riječima, Clintonovi su tako dobro radili za Albance da su dobili spomenike i nazive ulica po Prištini.

"Ne može Amerika reći Srbima i Albancima - budite dobri i lijepo razgovarajte, ako ona uvodi sankcije Ruskoj Federaciji. Ne može Amerika da bude glavni sudac i određuje kako tko smije da se ponaša u svetu", konstatirao je Nikolić. Govoreći o procesu konstituiranja Zajednice srpskih općina /ZSO/, Nikolić je rekao da ona još nije osnovana zato što Albanci to ne dozvoljavaju.

"Oni sada uopće ne žele da formiraju ZSO. Vidjet ćemo može li ih Bruxelles na to natjerati'', rekao je Nikolić, upitavši o čemu dalje se može razgovarati ako se sporazumi ne primjenjuju, prenijeli su beogradski mediji.

"EU objema stranama treba da kaže što nisu uradile od onoga što je dogovoreno u Bruxellesu. Očekujem da vrijeme počne raditi malo i za međunarodno pravo, a ne samo za miljenike", poručio je predsjednik Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close