Donacija

Nijemci doniraju opremu Graničnoj policiji u Mostaru i Trebinju

Vijesti / Flash | 04. 05. 2015. u 17:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Savezne policije Njemačke s potpredsjednikom Jurgenom Schubertom na čelu 6. i 7. svibnja posjetit će Graničnu policiju Bosne i Hercegovine u Trebinju i Mostaru, kada će potpisati Sporazum o nastavku podrške i uručiti donaciju u vidu opreme.

Naime, Schubert će s direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem potpisati Sporazum o nastavku podrške u opremi i obuci Graničnoj policiji BiH u Zajedničkom centru za policijsku suradnju između BiH, Crne Gore i Srbije u Trebinju.

Tom prilikom on će uručiti donaciju opreme Zajedničkom centru za policijsku suradnju za uređenje modernog kontrolnog centra sa video zidom za pohranu podataka i za karte, u vrijednosti od oko 100.000 KM.

Zajednički centar za policijsku suradnju koordinira rad graničnih službi BiH i susjednih država Srbije i Crne Gore. Uspostavljen je u cilju poboljšanja saradnje u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala.

Ovaj bi centar trebao integrirati i ostale policijske agencije iz BiH kao i carinu. Ovakav primjer projekta prekogranične suradnje prepoznala je Savezna policija Njemačke, zbog čega je za njegov dalji razvoj izdvojena nova donacija opreme, priopćeno je iz Veleposlanstva SR Njemačke u BiH.

Granična policija BiH i Savezna policija Njemačke imaju dugogodišnju suradnju.
Od osnivanja Granične policije BiH, Vlada Njemačke je ovoj policijskoj agenciji donirala opremu u vrijednosti oko 7,5 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close