Bild

Nijemac od 2015. na čelu Interpola

Vijesti / Flash | 18. 06. 2014. u 15:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjednika njemačke Savezne kriminalističke službe (BKA) Jurgen Stock (54) trebalo bi da od sljedeće godine bude novi šef međunarodne policijske organizacije Interpol, piše danas njemački tabliod Bild.

Stock je imenovan za kandidata, a odluka o imenovanju ovog Nijemca na čelo Interpola bi trebalo da bude donešena u studenom mjesecu na generalnoj skupštini te međunarodne policijske organizacije.

Prema podacima Interpola, Stock se, u posljednjoj rundi, probio među pet ostalih kandidata iz Francuske, Indije, Italije, Jordana i Velike Britanije. Stock će na toj funkciji naslijediti Amerikanca, Ronalda Kennetha Noblea, koji poslije skoro 15 godina odlazi s mjesta šefa Interpola.

Zamjenik šefa Interpola Alan Bersin je rekao da Stock na međunarodnom planu ima jednu sjajnu karijeru i da Komitet Interpola ima puno povjerenje da taj Nijemac ima sposobnosti da organzaciju dalje unapređuje, prenose njemački mediji.

Stock, pravnik po struci, rođen je u pokrajini Hesen i svoju karijeru je započeo 1978. godine kao činovnik za pitanja kriminala, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close