Zalihe se ne tope

Nije porastao broj zahtjeva za izdavanje putnih isprava BiH

Vijesti / Flash | 14. 01. 2017. u 07:53 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstva unutarnjih poslova u BiH zasad nisu zabilježila povećan broj zahtjeva za izdavanje putnih isprava, unatoč najavama da 21. ožujka istječe ugovor sa sadašnjim dobavljačem knjižica za putne isprave BiH.

Direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) Edim Nesimi kazao je kako će ta institucija Vijeću ministara BiH predložiti zaključenje ugovora o nastavku isporuke sa sadašnjim dobavljačem do svršetka tenderskog postupka, kako građani BiH ne bi ostali bez knjižica za putne isprave.

Očekuje se kako će mjerodavne ustanove na državnoj razini iznaći mogućnost za rješavanje ovog eventualnog problema.

Naime, osnovni je problem u tome da sadašnji način izrade putnih isprava BiH ne dopušta stvaranje zaliha, odnosno nove knjižice za putne isprave prave se tek nakon što građani podnesu zahtjev za izdavanje dokumenta.

U Ministarstvu unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Feni je rečeno da, iako je u organizacijskim jedinicama uočeno povećanje broja podnesenih zahtjeva za izdavanje putovnica, to je karakteristično razdoblje s obzirom na protekle praznike i zimski raspust u školama.

''U tom vremenu uobičajeno je određeno povećanje obujma poslova, pa i u dijelu koji se odnosi na zahtjeve za izdavanje putovnica'', kažu u MUP-u ZDK.

Načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Mirna Miljanović također je u izjavi za Fenu naglasila da ni u tom entitetu nema gužvi niti zastoja kada je u pitanju izdavanje putnih isprava.

Naime, problem predstavlja činjenica da sadašnji način izrade bh. putovnica ne dozvoljava stvaranje zaliha, odnosno knjižica se pravi tek nakon što građanin na lokaciji za izdavanje putovnice podnese zahtjev.

Kopirati
Drag cursor here to close