nastavlja se provjeravati

Nije bilo bh. državljana među nastradalima u eksplozijama u Ankari

Vijesti / Flash | 10. 10. 2015. u 13:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema informacijama kojima trenutno raspolaže Veleposlanstvo BiH u Ankari, među nastradalima u eksplozijama u tom turskom gradu nije bilo državljana BiH - potvrdio je Feni načelnik Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje.

Navodi da, s obzirom na karakter skupa u Ankari, uoči kojeg su se i dogodile spomenute eksplozije, nije bilo za očekivati da bude stranih državljana, ali uvijek postoji mogućnost da je neko od slučajnih prolaznika mogao nastradati.

Stoga će Veleposlanstvo BiH, ističe Regoje, nastaviti provjeravati informacije kako bi se utvrdilo da među nastradalima nema bh. državljana, prenosi Fena,

Ukoliko MVP BiH bude imao novih informacija u vezi s tim o tome će blagovremeno izvijestiti javnost, dodaje Regoje.

Podsjetimo, 86 ljudi je poginulo, najmanje 186 osoba ozlijeđeno, a 28 njih se nalazi na intenzivnoj njezi nakon dvije eksplozije u blizini glavne željezničke stanice u Ankari, priopćilo je danas tursko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Eksplozija se dogodila uoči planiranog marša mira u znak prosvjeda protiv sukoba između države i kurdskih militanata u jugoistočnoj Turskoj. Predstavnici turske vlade ocijenili su da je eksplozija teroristički akt, a istražni tim smatra da je za nju odgovoran bombaš samoubojica.

Kopirati
Drag cursor here to close