5%

Nezadovoljstvo među umirovljeničkom populacijom: Pola njih dobit će uvećanje od 21 KM

''Ne znam možemo li reći da je ta odluka Vlade FBiH diskriminatorna, ali je slično tome. Nisu su smjele dogoditi takve podjele''
Vijesti / Flash | 02. 11. 2022. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija 

Veliko nezadovoljstvo među umirovljeničkom populacijom izazvala je posljednja odluka Federalne vlade kojom je utvrđeno povećanje najniže mirovine u iznosu od pet posto počevši od obračuna mirovine za studeni, piše Avaz.

Prema toj odluci, oko 200.000 umirovljenika, što je manje od polovice ukupnog broja umirovljenika od njih 431.935, početkom prosinca dobit će uvećana primanja za pet posto, odnosno za 21 KM.

Međutim, zbog sve većih poskupljenja osnovnih životnih namirnica, kao i energenata te visoke stope inflacije umirovljenici već mjesecima traže povećanje svih ostalih mirovina, izuzev onih najviših te konkretne socioekonomske mjere.

''Ne znam možemo li reći da je ta odluka Vlade FBiH diskriminatorna, ali je slično tome. Nisu su smjele dogoditi takve podjele, jer svi mi trebamo kupiti kruh. Usto, uporno odbijaju donijeti konkretne mjere za prevladavanje krize'', kazaoje Augustin Musić, predsjednik Saveza umirovljenika HNŽ.

Iz Saveza umirovljenika FBiH za sada nemaju komentar na posljednju odluku Vlade FBiH. Oni su uputili hitan zahtjev za sastanak s čelnicima Federalne vlade

Kopirati
Drag cursor here to close